Vertrouwenspersoon

Ongewenste omgangsvormen en integriteit

+480

Happy Customer

Iedere medewerker heeft recht op een veilige werkplek.

Dat is wettelijk geregeld. Maar ook als werkgever wil je natuurlijk niets liever dan een goede en veilige werksfeer voor alle medewerkers. Dat werkt immers door in de resultaten van jouw organisatie.

Soms is het al voldoende als een medewerker zijn of haar verhaal kan doen. Dat men weet dat ze terecht kunnen bij iemand die onafhankelijk is, luistert en absolute vertrouwelijkheid garandeert. En soms zijn meer gesprekken nodig, bijvoorbeeld om uit te vinden welke keuze hij of zij wil en kan maken om iets te veranderen.

Als externe vertrouwenspersoon ondersteun ik medewerkers die behoefte hebben aan een klankbord en aan begeleiding bij het maken van keuzes. De organisatie ondersteun ik hiermee in het behouden en gezond houden van de medewerkers én de organisatie. En, indien gewenst, kan ik adviseren bij het opstellen van een PSA beleid en beleid Ongewenste omgangsvormen.

Geef je bovendien medewerkers de kans om door mij gecoacht te worden indien ze dat wensen, dan zorg je optimaal voor je mensen en kan het zomaar zijn dat je voorkomt dat er een vertrouwenspersoon nodig is!

Meer weten? Ik drink graag een keer koffie om vragen te beantwoorden of mogelijkheden te bespreken. ‍

Neem contact op
Icon

Opvang & begeleiding

Een luisterend oor en begeleiding maken het verschil.

Icon

Signalering & advies

Vroegtijdig signaleren en adviseren helpt voorkomen.

Icon

Informatie & presentatie

Duidelijkheid is het halve werk.

Werkwijze

01 - Kennismaking

Elke organisatie heeft een andere behoefte. Is er al een interne VP of is er nog geen VP? In het laatste geval is er wellicht behoefte aan advies en/of ondersteuning bij alle stappen om een VP te implementeren en alles goed op orde te brengen. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een PSA beleid of beleid Ongewenste omgangsvormen.

02 - Voorstel

Vervolgens maak ik een offerte en stuur ik meteen een concept overeenkomst mee ter informatie. Vragen en opmerkingen kunnen we telefonisch of digitaal bespreken. Na akkoord van de offerte maak ik een definitieve overeenkomst en ga ik aan de slag.

03 - Informeren en presenteren

We bespreken hoe de medewerkers op de hoogte worden gesteld van mijn aanwezigheid en rol. Bij voorkeur vindt in ieder geval een korte presentatie plaats, samen met het management, zodat medewerkers direct al vragen kunnen stellen.

04 - Uitvoering

Als VP ben ik beschikbaar voor de medewerkers, telefonisch/digitaal of live op een locatie die voor de medewerker prettig is. Daarnaast zal ik - gevraagd en ongevraagd - signaleren en adviseren als dat van toepassing is.

05 - Evaluatie

Twee keer per jaar evalueren we. De tweede keer, aan het einde van het boekjaar, schrijf ik ook een geanonimiseerd verslag voor het jaarverslag. En natuurlijk is er tussentijds contact over bijzonderheden of belangrijke wijzigingen in de organisatie.

Mijn visie

Ook al is jouw organisatie heel transparant en kan alles besproken worden; ga er maar vanuit dat er altijd medewerkers zijn die niet met hun issue bij hun leidinggevende kunnen of durven aankloppen. Een vertrouwelijk gesprek met een onafhankelijke persoon kan dan een wereld van verschil maken. Voor de medewerker en voor de organisatie.

Mijn missie

De meest eenvoudige manier om te zorgen dat een medewerker áltijd ergens terecht kan, is zorgen voor een externe vertrouwenspersoon. Iemand die onafhankelijk is en luistert naar de medewerker. Die - indien nodig - ondersteunt in de zoektocht naar een uitkomst die past. Laagdrempelig en vertrouwelijk.

Boek een
kennismaking

Nieuwsgierig wat Vivaz voor jou kan betekenen? Check de FAQ of neem meteen contact met mij op. Ik heb een leuk aanbod om het eens uit te proberen.

Check, bel of mail
Ik vraag eenmalig om toestemming voor cookies. Deze gebruik ik om bezoekersstatistieken te meten. Lees meer in de Privacy Policy