Visualiseren om beter te presteren: het werkt echt

Caroline Verhees

Gisteren zelf weer ervaren wat visualisatie kan betekenen om beter te presteren. Als beginnende golfer (al een jaar of tien ;-) besloot ik deze Heartmath techniek eens toe te passen op mijn golfspel. Ik had een getuige en die was ook flabbergasted door het verschil in mijn golfspel op de laatste drie holes. Oké, nog lang geen handicap onder de 50 maar het speelt veel fijner.

We ‘preframen’ allemaal onbewust. Voor een sollicitatiegesprek, een belangrijke presentatie die je moet geven of gewoon als je naar een feestje gaat waar je weinig mensen kent. Dat preframen is eigenlijk gewoon ‘je zorgen maken’. Daardoor zet je in je hoofd vast wat er allemaal mis kan gaan. En ons brein is - helaas, vanuit een ver verleden - geprogrammeerd om juist de negatieve zaken veel beter te onthouden.

Wat nou als je je - bewust - eens gaat voorstellen hoe je met heel veel flair dat podium opstapt voor die presentatie? De aandacht van iedereen in de zaal, de staande ovatie na afloop? Of hoe je zelfverzekerd tegenover die directeur en HR manager zit en de juiste woorden uit je mond komen voor die job?

Het vergt oefening, maar het werkt. Ter illustratie hieronder weer een link naar een fragment uit een hele oude film: The legend of bagger Vance.

Boek een
kennismaking

Nieuwsgierig wat coaching of training bij Vivaz voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op

Boek nu
Ik vraag eenmalig om toestemming voor cookies. Deze gebruik ik om bezoekersstatistieken te meten. Lees meer in de Privacy Policy