Stress managen: wat is jouw reactie op acute stress?

Caroline Verhees

We pikken allemaal ‘informatie’ op van andere mensen, en reageren daarop, onbewust. Als je bijvoorbeeld gestrest bij een belangrijke bespreking binnenkomt, heeft dat invloed op de anderen in de ruimte. Zij zullen anders op jou reageren dan wanneer je meer ontspannen bent.

Een beetje spanning is goed, dat heb je nodig om te functioneren. Stress is echter ongezond als het te lang duurt en dat is helaas vaak het geval als je je er niet van bewust bent. Deze stress heeft invloed op je gezondheid en je functioneren en kan op den duur zorgen voor lichamelijke en mentale klachten.

Het goede nieuws is:

Met oefening kun je je bewuster worden van wat jou stress geeft én kun je leren hoe je jezelf kunt voorbereiden op een spannende situatie of hoe je jezelf kunt resetten na een heftige gebeurtenis. Bovendien is bewezen dat als je regelmatig oefent, je veerkracht verbetert en je weerbaarder wordt tegen onverwachte, stressvolle momenten.

Misschien een beetje een extreem voorbeeld ;-), maar dit filmpje maakt wel duidelijk wat je kunt bereiken als je jouw stress kunt managen. De man heeft met zijn kalme 'staat van zijn' invloed op het gedrag van de olifant. Net zoals jij dat kunt hebben op collega's, familie, vreemden...

Meer weten? Neem gerust contact met me op.

Boek een
kennismaking

Nieuwsgierig wat Vivaz voor jou kan betekenen? Check de FAQ of neem meteen contact met mij op. Ik heb een leuk aanbod om het eens uit te proberen.

Check, bel of mail
Ik vraag eenmalig om toestemming voor cookies. Deze gebruik ik om bezoekersstatistieken te meten. Lees meer in de Privacy Policy